Mobilt bredband

Om du vill kunna surfa med mobile vart du än befinner dig, behöver du ha mobilt bredband. Man kan skaffa mobilt bredband både i abonnemangsform samt som kontantkort, beroende på vad man föredrar och hur ofta man surfar, med mera.

Jämför Mobilt Bredband här

[ws_table id=”3″]

När man skaffar mobilt bredband finns det dock flera viktiga saker att ha i åtanke, bland annat:

Vilken hastighet bredbandet har

Hur snabbt man kan surfa varierar nämligen väldigt mycket. Och de flesta irriteras förstås väldigt mycket av för långsamma mobila bredband. Det kan därför vara värt att titta på flera olika mobila bredband och deras hastigheter, för att hitta en hastighet som passar en själv. Vilken hastighet du behöver beror nämligen på vad det är du gör när du surfar. En del klarar sig med lite långsammare hastigheter, medan snabba hastigheter är väldigt viktiga för andra.

Vilken täckning bredbandet har

Alla mobila bredband fungerar nämligen inte överallt. Du bör därför fundera noga på var du kommer att använda bredbandet, och se till så att det abonnemang eller kontantkort du skaffar har täckning just där. Detta gör du enklast genom att titta på operatörens täckningskarta.

Dock kan man inte helt lita på täckningskartor tyvärr, och dessutom påverkas vissa mobila bredband av hur många i ett visst område som använder mobilt bredband från operatören vid en viss tidpunkt.

Mobilt bredband

Vad det kostar

Prisskillnaderna olika mobila bredband emellan är nämligen betydande. Man bör därför alltid göra en ordentlig prisjämförelse innan man tecknar något, för att undvika att betala för mycket.

Vilka begränsningar som finns

Många abonnemang har nämligen max.tak för överförd data, vilket gör att du betalar extra när detta tak överstigits. Det är därför viktigt att ha klart för sig vilka begränsningar som finns, samt om man kan hålla sig inom dessa eller inte.

Bra att känna till

Om du tecknat ett mobilt bredband på distans har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt konsumentköpslagen. Skulle du upptäcka att det mobila bredband du skaffat inte fungerar så bra för dig av olika anledningar, bör du därför ångra ditt abonnemang snabbt, för att undvika att ”bli fast” under en längre period eller åka på extra kostnader.