Kontantkort

Kontantkort som mobilabonnemang

Att skaffa ett kontantkort till mobilen istället för ett vanligt mobilabonnemang är att rekommendera för den som vill hålla koll på sina telefonkostnader. På ett kontantkort sätter du nämligen in pengar i förväg och sedan kan du endast ringa, smsa och surfa för detta belopp och inte mer. Denna mobilabonnemangstyp rekommenderas därför främst för den med en lite mindre telefonbudget, och i de fall då det är viktigt att man håller koll på mobilkostnaderna. Många väljer även att skaffa kontantkort till sina barn och tonåringar, och det finns flera olika operatörer som erbjuder kontantkort för svenska mobiltelefoner idag.

Det är därför en god ide att jämföra kostnaderna för olika kontantkort innan man skaffar ett, då prisskillnaderna kan vara ganska stora. Du bör titta på priserna för både samtal, sms och surfning. Givetvis kan ett kontantkort för mobilen laddas om så många gånger du vill. Det är med andra ord inte ett engångskort eller så.

Vad ska man då tänka på om man vill skaffa ett kontantkort?

För det första bör man ta en titt på vilken täckning man har med kontantkortet ifråga. Detta är framför allt viktigt om man bor i ett glesbygdsområde eller liknande, men alla bör göra detta för att vara på den säkra sidan.

Kontantkort

Det kan även vara en god ide att ta en titt på om startpaketet för att komma igång med kontantkortet kostar något, och i så fall vad.
Du bör även titta lite på hur du fyller på ditt kontantkort. Vissa kontantkort är nämligen betydligt lättare att fylla på än andra. Så kolla efter så att det inte kommer att bli allt för svårt för dig att fylla på kortet sedan!

Vissa operatörer som erbjuder kontantkort erbjuder även vissa rabatter om man t.ex. ringer andra som har samma typ av kontantkort. Så har du familjemedlemmar eller vänner som också har kontantkort, kan detta vara värt att ha i åtanke och kolla upp!