Fylla på refillkort

Om du har eller tänkt skaffa ett sk. refillkort, även kallat kontantkort, till din mobil, kan det förstås vara intressant att veta hur man egentligen fyller på kortet. Tyvärr finns det dock inget klart svar på detta, då detta även beror på vilken operatör för ditt kontantkort du har. Olika operatörer erbjuder nämligen möjligheten att göra detta på olika sätt. Följande sätt är dock vanligast för att fylla på refillkort till mobilen:

Fyll på ditt refillkort - Klicka här !

Via operatörens hemsida

Du surfar då helt enkelt in på mobiloperatörens hemsida, anger ditt telefonnummer, och betalar sedan via t.ex. Internetbank, kort eller liknande. Brukar gå snabbt och smidigt.

Genom att koppla ditt telefonnummer till ditt kreditkort

Då kan du ofta enkelt fylla på kortet med hjälp av din telefon, via en app, sms eller liknande. Exakt hur man gör detta varierar lite, men det brukar vara relativt smidigt.

I butiker och kiosker

För de större operatörerna säljs även checkar för refill av kortet på t.ex. Pressbyrån, i andra kiosker, butiker, bensinmackar och så vidare. Tänk dock på att alla återförsäljningsställen inte nödvändigtvis har kontantkort för alla operatörer, så funderar du på att skaffa ett lite mer ovanligt refillkort, kan det vara smart att kolla upp så att det finns en återförsäljare som säljer de refillkort du behöver nära dig.

Fyll på refillkort

Hur mycket kan man tanka kortet med per gång?

Även detta varierar beroende på vilken operatör du har, men t.ex. 100 kronor, 200 kronor, 300 kronor och 500 kronor är vanliga belopp. Hos de flesta operatörer kan du välja mellan flera olika belopp, och du kan även tanka kortet flera gånger per dag om du vill det.

Fyll på ditt refillkort - Klicka här !